GoFlow.be

Just go with the flow

Blog

Tijd voor tuinieren

De lente staat weer bijna voor de deur, wat betekent dat het bijna tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Daarbij hoort natuurlijk ook de tuin! Zorg dat alles goed opgeruimd en gesnoeid is zodat alle planten weer goed hun gang kunnen gaan met groeien dit voorjaar. Gelukkig kunnen we weer op afspraak naar het tuincentrum voor mooie nieuwe potjes en leuke nieuwe planten die het geheel nog groener zullen maken. 

Onderhouden van uw tuin

Als u wilt dat uw tuin dit voorjaar ontploft als nooit te voren met bloeiende knoppen en groene blaadjes is het belangrijk dat u nog voor dit seizoen begint de boel lenteklaar maakt. Dat betekent dat bepaalde planten, zoals bijvoorbeeld de populaire hortensia, echt goed gesnoeid moeten worden. Als dit niet op tijd wordt gedaan blijven en dode takjes achter waardoor de plant niet optimaal kan groeien wanneer het daar weer tijd voor is. Nu de lente nog niet écht is losgebarsten is dit dus het ideale moment om de tuin nog even snel helemaal klaar te maken!

Slakken bestrijding

Helaas zijn slakken ook een kenmerk van het vroege lenteseizoen. Vooral in het vroege natte voorjaar zijn naaktslakken volop op zoek naar voedsel: na een lange winterslaap komen ze massaal weer de grond uit, op zoek naar iets te eten. Hierdoor kunnen ze al snel uw plantjes aan gaan vreten, ontzettend zonde natuurlijk! Zeker als je net het tuintje voorjaarsklaar hebt gemaakt en je nieuwe jonge plantjes nu niet eens de kans krijgen om groot te groeien. Gelukkig is er een manier om deze slakken te bestrijden. Nematoden, ook wel aaltjes genoemd, level samen met speciale bacterien die voor slakken levensgevaarlijk zijn. Deze aaltjes zoeken de slakken op dringen bij de slakken binnen. Hier scheiden ze bacterien uit waardoor de slak stopt met eten en uiteindelijk sterft. Dit is een veilige en natuurlijke manier om slakken plagen te bestrijden zonder hiermee de natuur te ontregelen of beschadigen en zo zorgt u ook dat u zelf geen schadelijke stoffen in ademt of aanraakt bij het bestrijden van de slakken. Zo houden we de voorjaarsschoonmaak veilig.

Het is wel belangrijk dat goed de instructies worden opgevolgd. Aaltjes tegen slakken werken goed maar wanneer er een paar slakken overblijven worden dit er al snel weer meer. Werk dus precies en gestructueerd zodat de nematoden goed de kans krijgen om alle slakken over de gehele tuin te bestrijden. Slakken bestrijden is niet leuk om te moeten doen maar gelukkig kan het snel verholpen zijn. 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén