GoFlow.be

Just go with the flow

Blog

Huisdiergeluk

trammel

Een hond of kat zorgt voor een hoop extra vermaak en liefde in huis. Maar de aanschaf van een viervoetig maatje brengt ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Iedereen weet inmiddels wel dat een hond regelmatig moet worden uitlaten en dat de kattenbak verschoond moet worden. Hiermee bent ge er echter nog niet. Hieronder enkele tips om de te zorgen dat uw huisdier net zo veel plezier aan u beleeft, als u aan uw dier!

Gezond voedsel

Net als voor de mens is gezond voedsel voor huisdieren ook heel belangrijk.  Honden en katten zijn vleeseters en hun dieet moet daarom voor het overgrote deel uit vlees bestaan. Maar wie de verpakkingen van dierenvoedsel goed bestudeerd, ontdekt dat er soms helemaal niet zo veel vlees in de producten zit! Het is dus belangrijk om hier goed op te letten. In het vriesvak van veel supermarkten is ook dierenvoedsel te vinden dat vaak procentueel meer vlees bevat.

Spaarpotje voor ongelukken

Huisdieren kunnen natuurlijk ook ziek worden en u doet er goed aan om hiervoor een spaarpotje op te bouwen. Een bezoek aan de dierenkliniek kost al rap enkele honderden euro’s, zeker als uw geliefde viervoeter geopereerd moet worden of enkele dagen in de kliniek moet blijven. Genezen is natuurlijk beter dan voorkomen. Dit doet ge deels door te zorgen voor een veilige omgeving en goed voedsel, waarover ik hierboven al geschreven heb. Mocht er toch iets aan de hand zijn, neem dan gauw contact op met de dierenarts. Door snel te handelen kunt u veel leed voorkomen! Uw huisdier kunt u in het herstel ondersteunen met natuurlijke supplementen zoals Traumeel.

Eenzaamheid voorkomen

Katten zijn over het algemeen vrij zelfstandig: katachtigen in het wild leven vaak alleen. Maar ook een kat kan het gezelschap van mensen of een andere kat vaak wel waarderen. Honden leven van nature in een roedel. Als ge een hond in huis neemt, dan ziet de hond het gezin als zijn nieuwe roedel. Het is voor een hond niet plezant als zijn roedel vervolgens de hele dag op pad is en hij of zij eenzaam thuisblijft. Een hond begrijpt natuurlijk niet dat ge op uw werk bent. Naast het emotionele leed voor de hond, is het ook zo dat honden die alleen thuis zijn vaak de boel op stelten zetten. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om twee honden te nemen of om te zorgen dat er vaak iemand thuis is. Ge kunt er ook voor kiezen om een honden uitlaatservice in te schakelen. Lukt dit echt niet? Dan is een kat voor u misschien een geschikter huisdier!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén