GoFlow.be

Just go with the flow

Blog

Hoe je op werk ook goed in de flow kunt komen

Tommy Hilfiger

Iedereen streeft er vanzelfsprekend naar om een baan te hebben waarbij je het werk met plezier doet. Toch is dit niet altijd even eenvoudig om te realiseren. Heb je de laatste tijd last van werkdagen waarbij het voelt alsof je echt moet zwoegen? Alsof de dag maar niet voorbij gaat? Dan kan de oorzaak jouw flow op werk zijn. Hier bij GoFlow zitten we standaard lekker in een heerlijk geconcentreerde werkhouding. Omdat we weten dat het (helaas) niet overal zo is, geven we jou vandaag advies hoe je op werk ook goed in de flow kunt komen. Hopelijk heb je er wat aan en kun jij voortaan zeggen tegen de rest: go with the flow!

Comfort en gemak is key

Het is ten eerste belangrijk dat jij jezelf goed voelt. Daarbij bedoel ik vooral dat je bijvoorbeeld comfortabel zit op kantoor. Knellende kleding, kapotte bureaustoelen of te weinig ruimte maken het namelijk extreem lastig om in de flow te komen op werk. Daarom moet je eerst aan jezelf denken en aan je werkruimte. Moet daar wat aangepast worden? Ik vond bijvoorbeeld de kleding die ik op het moment had echt niet chill. Nu ik dagelijks op een kantoor zit, moet ik formele herenmode dragen en dat was ik niet gewend. Totdat ik de kleding van Tommy Hilfiger tegenkwam. Dat veranderde mijn workflow als geen ander. Ik kon eindelijk comfortabel zitten en ik voelde me heerlijk op mijn gemak. In een natuurlijke, geconcentreerde staat van zijn terechtkomen gebeurde toen gewoon. 

Houd jouw doelen haalbaar

Wanneer mensen in de flow willen komen op werk, stellen ze uitdagende doelen voor zichzelf. Dat is helemaal prima en zelfs goed! Door jezelf uit te dagen met een doel, kun je je beter concentreren en zit je voordat je het weet in de flow. Er is echter een valkuil. Het doel kan wel uitdagend zijn, maar realistisch gezien onhaalbaar. Je pusht jezelf met andere woorden veel te veel. Hierdoor ervaar je meer stress dan flow. Op de lange termijn kan het stellen van onhaalbare doelen erg verlammend werken. Het voordeel van haalbare en uitdagende doelen is juist de voldoening die je eruit haalt wanneer het doel bereikt is. 

Wissel af van de taken

Een andere manier om goed in de flow te raken én te blijven, is door regelmatig af te wisselen van taken. Ik bedoel dan natuurlijk niet dat je elk moment iets anders moet gaan doen. Het is simpelweg beter om af te wisselen. Stel, je hebt een aantal saaie taken op de planning staan die je echt moet doen. Wanneer je veel saai werk achter elkaar moet doen, kan dat erg demotiverend werken. Bovendien daalt je adrenalineniveau hoogstwaarschijnlijk. Daarom is het zo goed om af en toe even van jouw bureau weg te lopen of een ander taakje op te pakken.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén