Just go with the flow

Blog

Geschikte traplift nodig? Er is van alles mogelijk!

Een traplift is een hulpmiddel om de trap op én af te kunnen komen wanneer je beperkt bent in mobiliteit. Dit hulpmiddel maakt het mogelijk om een stukje zelfstandiger te zijn en om gewoon nog gebruik te kunnen maken van elke verdieping in je huis. Zo kun je langer thuis blijven wonen in je vertrouwde omgeving. Ook kan het helpen wanneer jij een tijdelijke handicap hebt, bijvoorbeeld wanneer je beide benen gebroken hebt. Ben jij op zoek naar een traplift die past in jouw huis? Dan is deze blogpost er om je te helpen!

Welke verschillende trapliften zijn er?

Allereerst kijk je naar de vorm van je trap. Heb jij een rechte trap of loopt je trap juist in een bocht? Wanneer je een rechte trap hebt, heb je de keuze uit veel trapliften die zullen passen! Ook dien je rekening te houden met de ruimte die je hebt en dus de compactheid van de traplift. Een traplift wordt aan de trap zelf bevestigd en niet aan de muur zoals sommigen nog wel eens willen denken.

Heb jij juist een gebogen trap? Dan is het een stukje lastiger, maar zeker alsnog mogelijk om een goede lift voor jouw trap te vinden! Wie weet heb je geluk en kom je direct een traplift tegen die past, maar het kan ook zijn dat je een traplift vindt die iets aangepast moet worden. In dat geval zullen er nog wat extra kosten bij komen om de lift precies zo te krijgen dat hij past.

Daarnaast kun je er vaak bij een trap in een bocht voor kiezen, of je de lift in de binnen- of buitenbocht wil laten installeren. Iedere optie heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer jij twijfelt over de ideale traplift voor jouw ruimte, is het mogelijk om advies te vragen aan de experts. Zij komen dan langs in je huis om je persoonlijke situatie te beoordelen.  

Kosten traplift

De prijs traplift is afhankelijk van meerdere factoren. Welke rails is er nodig, is er maatwerk vereist, hoelang duurt het installeren, voor welk merk heb je gekozen enzovoorts. Het totale kostenplaatje kan soms flink oplopen. Wanneer jij dit bedrag niet in één keer kunt betalen, is het nog altijd mogelijk om te kiezen voor het huren van een traplift. Een traplift huren, is een zeer toegankelijke oplossing waar veel mensen gebruik van maken. Je kunt er ook voor kiezen om een tweedehands traplift aan te schaffen. Deze worden eerst zorgvuldig gecontroleerd voordat ze geïnstalleerd zullen worden je in woning. Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen bij het maken van een keuze! 

Geef een reactie