Just go with the flow

Blog

Een nieuwe doe het zelf vloer in huis?

Wil je graag zelf een vloer leggen, dan is dat natuurlijk mogelijk! Dit kun je het beste doen door een doe het zelf vloer pakket aan te schaffen. In dit pakket zitten de belangrijkste producten in die je nodig zult hebben bij het leggen van je eigen vloer. In deze blog kun je informatie lezen over het leggen van je eigen vloer!

Waar is een epoxyvloer beschikbaar?

Een epoxyvloer is een hele sterke en vloeistofdichte vloer, door deze eigenschappen in deze vloer een ideale bedrijfsvloer, hierbij kun je denken aan:

  • De industriehallen
  • Verschillende werkplaatsen
  • Magazijnen van bijvoorbeeld winkels
  • Opslagruimtes
  • Garages
  • Fabrieken
  • Productiehallen
  • Bouwmarkten

Wat is epoxy?

Een epoxyvloer bestaat natuurlijk uit epoxy. Dit is een kunststof die doormiddel van een chemische reactie van vloeistof naar een vaste stof verandert. Epoxy is twee keer zo sterk als beton en is daarom een hele geschikte ondergrond.

Als je een epoxyvloer bestelt, dat zul je twee verschillende stoffen krijgen: namelijk de epoxy zelf, dat is de hars en de andere stof, dit is de harder. Deze harder veroorzaakt de chemische reactie. Het is dus erg belangrijk dat je de stoffen goed met elkaar mengt voordat je de coating aanbrengt. 

Een antistatische vloer

Een epoxyvloer wordt voornamelijk gelegd in de industrie, je kunt hierbij dus denken aan magazijnen, garages, fabrieken enzovoort. Er zijn veel soorten antistatische vloeren, één soort daarvan, een ESD (Electro Static Discharge) genoemd, zorgt ervoor dat er geen statische lading wordt overgebracht naar personen of apparaten. Dankzij deze eigenschap is deze epoxyvloer ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een operatiekamer, computerruimte maar ook voor een productiehal met elektronicacomponenten.

Dit is hoe je het beste je epoxyvloer onderhoudt

Een epoxyvloer is ontzettend onderhoudsvriendelijk aangezien de doe het zelf vloer geen naden heeft. Hierdoor kan het vuil en ook het vocht niet tussen de kieren achterblijven. De stof die achterblijft op de vloer kun je het beste verwijderen met een stofzuiger, de vlekken die achterblijven op de vloer kun je het beste verwijderen met een natte doek. Het is niet handig om op een epoxyvloer schoonmaakmiddel te gebruiken wat chloor bevat.

Twee verschillende soorten epoxy gietvloeren

Als je een epoxyvloer wilt leggen, is het erg belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten epoxy vloeren bestaan. Er bestaat de standaard epoxyvloer, dit is de twee-component epoxyvloer, daarnaast bestaat er ook de epoxy grindvloer.

De samenstelling van de beide vloeren is erg verschillend. De standaard epoxyvloer bestaat uit epoxy giethars, deze hars heeft nog een toplaag van polyurethaan. Een epoxy grindvloer bestaat uit een mix van grind en epoxyhars.

Als je kijkt naar alleen de uitvoering biedt de standaard gietvloer de meeste mogelijkheden. Bijna alle kleuren kun je hierin verkrijgen en ook zijn er allerlei patronen die je kunt laten verwerken in je doe het zelf vloer. Denk hierbij aan terrazo effecten, glitter enzovoort.

De epoxy grindvloer is een heel ander soort type vloer, dit is namelijk geen egale vloer, maar een vloer met een ruwe uitstraling met steengrind. Deze vloer is het mooiste als hij in een lichte aardkleur of grijstint wordt gelegd.

Geef een reactie