Just go with the flow

Blog

De mooiste bezienswaardigheden in Praag

Mooie architectuur, heerlijk bier en prachtige paleizen… Praag is één van de leukste steden voor een citytrip. Het is de hoofdstad van Tsjechië en is daarom een perfecte plek om naar toe te gaan als je cultuur wilt snuiven en lekker wilt rondwandelen. Zit jij eraan te denken om een Stedentrip Praag te boeken? Lees dan even verder. In dit blog zet ik de mooiste bezienswaardigheden van Praag op een rijtje.

De Praagse Burcht

Het grootste Burchtcomplex ter wereld vind je in Praag! Het is zeker de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bezoeken als je Praag bezoekt. Wandel door de fraaie tuinen, bezoek Het Koninklijk Paleis, het Gouden Straatje en bewonder de schitterende Sint-Vituskathedraal. Deze plek is het mooist in het gouden uurtje, maar ’s ochtends is het er wel lekker rustig.

Karelsbrug

Ook de Karelsbrug is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Praag bent. Deze brug loopt over de Moldau en is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Heb je dus zin om een stuk te wandelen? Zorg er dan voor dat de Karelsbrug op je route ligt. Vanaf de brug heb je het perfecte uitzicht op Praag. Dit is dus ook dé plek om een mooi vakantiekiekje te maken.

De Oude Stad

Heb je zin om een beetje rond te wandelen, een biertje te drinken en sfeer te proeven? Dan mag je zeker De Oude Stad niet missen! Deze stad is vol met smalle straatjes, mooie huizen en grote pleinen… In De Oude Stad is het altijd gezellig en niet te missen als je in Praag bent.

Strahovklooster

Alle boekenliefhebbers opgelet! Wanneer je van lezen houdt kun je het Strahovklooster niet overslaan. Het Strahovklooster is namelijk een hele bijzondere plek. Dit is hét nationaal centrum van de Tsjechische literatuur. In de biobliotheek vind je wel 200.000 boeken met allerlei historische geschriften.

Mála Strana

Ben je op zoek naar een mooi stukje van Praag, maar vind je De Oude Stad te druk en toeristisch? Bezoek dan eens de wijk Mála Strana. Dit is een hele gezellige, groene wijk met de mooiste pittoreske huizen en genoeg plekken om wat te eten of een biertje te drinken. Ook vind je er het Wallenstein Paleis en de Sint-Nicolaaskerk. De Sint-Nicolaaskerk is typisch Praagse barok. Op deze bijzondere plek worden af en toe ook klassieke concerten gegeven. Heb je zin in zo’n concert, een kleine wandeling of heb je zin om ergens iets te eten of drinken? Dan is het zeker de moeite waard om Mála Strana te bezoeken.

Geef een reactie